Torsdag 18 april 2024 - Kl. 03:04 v.16

21 april 11.00:
Imanuelkyrkan, Kungsbacka
27 april 17.00:
Askeryds missionshus

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!



SENASTE NYTT

Kyrkofäderna om den yttersta tiden

Kyrkofäderna om den yttersta tiden - Holger Nilsson


Publicerad september 2002

Redan under den första kristna tiden fanns det stor klarhet i frågorna kring den yttersta tiden. Det visar skrifter som är skrivna av kristna ledare och kyrkofäder under de första århundradena.

Justinus Martyr

Vi skall börja med att citera Justinus Martyr som blev omvänd år 132 och led martyrdöden i Rom någon gång på 160-talet. Justinus säger: "Två Kristi tillkommelser är förutsagda i skriften, men några människor finnas, som icke förstå det." Vidare säger han: "Men jag och alla kristna, som är ortodoxa i alla ting, veta, att det skall ske en köttets uppståndelse, att det skall finnas en tusenårig regering, och att Jerusalem skall uppbyggas, prydas och förhärligas enligt profeternas förutsägelser." Vi ser här den fasthet och övertygelse som finns hos Justinus över profetordets uppfyllelse, även om det dröjde och omständigheterna talade emot det.

Vi skall betänka att Justinus levde efter det att Jerusalems förstöring skett år 70 e Kr, men han ser hur profeterna talat om att Jerusalem åter skulle blomstra och upprättas. I dag lever vi i den tid då Jerusalem åter är i judarnas händer sedan 1967. Jesus säger i Luk. 21:24 att detta är ett tecken på att hedningarnas tider når sitt slut och tre verser efter står det: "Och då skall man få se Människosonen komma i en sky med stor makt och härlighet"

Barnabasbrevet

I boken de Apostoliska fäderna har vi ett vittnesbörd i det ämne som vi här behandlar. De apostoliska fäderna innehåller böcker från den första kristna tiden Vi skall här citera från Barnabasbrevet som ingår i den ovannämnda boken. Detta är beräknat vara skrivit någon gång under tiden 100-150 e. Kr. I denna skrift kan man läsa följande: ”Given akt, barn, vad det betyder: Han fulländade dem på sex dagar. Det utsäger, att Herren på sextussen år fulländar allt. Ty en dag i dag äro för honom tusende år. Alltså, barn, på sex dagar, det är på de sextusen åren skall allt fulländas. Och han vilade på sjunde dagen. Detta betyder: när hans Son skall komma och göra en ände på den orättfärdiges tid. Och skall döma de gudlöse och förvandla solen, månen och stjärnorna, då skall han vila på den sjunde dagen.”

Irenius

Irenius levde under det andra århundradet och var biskop i Lyon. Han skriver: ”På sex dagar skapades världen och på sex tusen år skall hon fullkomnas, och det är i det sjunde årtusendet hon skall fullkomnas, sedan antikrist förut regerar 1260 dagar. Herren skall komma från sin himmeln i sin Faders härlighet, och då skall han kasta antikrist och dem, som lyda honom i eldsjön, men de rättfärdiga skall han giva riket och den därtill hörande vilan eller sabbaten, den heliga sjunde dagen, och sålunda skall han fullborda det år Abraham givna löftet om arvet.”

Laktanius

Laktanius verkade som skriftställare omkring år 300 och skriver i sin bok om de gudomliga institutionerna så här: ”När sex tusen år äro fullkomnade, skall änden på tingens närvarande tillstånd inträffa. Då alla Guds verk fullbordades på sex dagar, så följer därav att världen skall förbliva i sitt närvarande tillstånd i sex eoner, det är sex tusen år, och då han efter att ha fullkomnat sina verk, vilade på den sjunde dagen och helgade den, så följer därav, att vid slutet av de sex tusen åren skall ondskan vara utrotad från jorden och rättfärdigheten skall vara rådande under de därpå följande tusen åren."

Cyprianus

Cyprianus var biskop i Kartago, han blomstrade som skriftställare åren 220-250. Även han lärde i likhet med andra kyrkofäder att världen skulle äga bestånd i 6000 år, och att allting skulle fulländas under sjunde årtusendet. Han led martyrdöden år 258, illustrationen nedan visar på vilket sätt detta skedde.

Summa summarum

Här ovan har vi velat visa på att uppfattningen om en sextusenårig period följt av en annorlunda tusenårsperiod, är djupt förankrad hos många. Vi har gett prov på detta från några av kyrkofäderna. Den bibliska kronologin räknar med en sextusenårig period som följs av en annorlunda tusenårig period då judarna skall åter skall träda in på världsscenen på ett alldeles särskilt sätt efter en 2000-årig förskingring. Judarnas återsamlande i vår tid är ett starkt tecken på att en ny tidsålder är på väg att bryta in. Summa summarum: Olika vittnesbörd, också från gången tid, talar samma språk – denna tidsålder går mot sitt slut – Jesus kommer snart!

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

Publicerad: Se ovan... | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Samtal om yttersta tiden - bok av Holger Nilsson
Samtal om yttersta tiden - bok av Holger Nilsson
Ladda ned och läs som PDF: https://flammor.com/profetiskasamtal.pdf Boken presenteras så här: Många har frågor med anknytning till den yttersta tiden och Bibelns profetior. Dessa frågor behöver ventileras. I denna bok får läsaren insikt i hur bå...
Uppvaknande inför yttersta tiden
Uppvaknande inför yttersta tiden
Uppvaknande inför yttersta tiden På flera håll verkar nu ett uppvaknande äga rum om att vi lever i en speciell tid – i Bibeln benämns den som ”yttersta tiden”. Man behöver inte ...
Tiden för Jesu födelse profetiskt förutsagd
Tiden för Jesu födelse profetiskt förutsagd
Tiden för Jesu födelse profetiskt förutsagd - Holger Nilsson När Guds son skulle komma till jorden för att födas, så var tiden för när det skulle ske, profetiskt förutsagt...
Egypten och framtiden
Egypten och framtiden
Egypten och framtiden ”Jag skall uppegga egyptier mot egyptier, broder skall strida mot broder och vän mot vän, stad mot stad och rike mot rike.” Jes.19:2 Ovanstående bibelo...
Tecknen pekar mot tidens slut
Tecknen pekar mot tidens slut
Tecknen pekar mot tidens slut Denna rubrik fanns över en artikel i Kyrkans Tidning förra året. Artikeln återgav uttalanden av Anne Graham Lotz. hon är dotter till den välkände ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Iran kommer att attackeras
Iran kommer att attackeras

Iran står beredda för attack – de har vapen som kan leda till upptrappning....
Vad kan hända?
Vad kan hända?

Följetongen i Mellanöstern fortsätter. Det som startades av Hamas den 7 okto...
Hatar judar
Hatar judar

Det är en skamfläck att vi har sådan medborgare i Sverige – skäms och lär er no...
Israel attakerat
Israel attakerat

Vad blir Israels svar?Det som talar emot storkrig är att ingen önskar det....
Likgiltighetens ande
Likgiltighetens ande

Sebastian Karlsson håller en utmanande predikan....
Kursförändring
Kursförändring

Nu behöver alla bibeltroende stå upp som en man! Som påtalades i vår fö...
Likgiltighetens ande
Likgiltighetens ande

Sebastian Karlsson håller en utmanande predikan....
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Arkiv, år 2015:


Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024