Ser vi profetiornas uppfyllelse? - Holger Nilsson                                                                       


Publicerad maj 2003

 

Profetiorna går mot sin uppfyllelse och blir en verklighet inför våra ögon? Ser vi detta?
Det är inte självklart att vi ser det som händer som en uppfyllelse av profetian. Det är nämligen så att profetiornas uppfyllelse smälter oftast in på ett naturligt sätt i samhällsbilden och den politiska utvecklingen.
Om vi inte ser det som händer i denna Laodicea-tid, som Bibeln uttrycker det, då får vi följa det råd som Herren ger i sitt brev till denna församling.
Han ger rådet att vi förser oss med: ”salva att smörja dina ögon med, så att du kan se.” Upp. 3:18.
Den Helige Ande vill upplysa våra ögon så att vi ser vad som håller på att hända. Han vill upplysa så att vi ser vårt andliga tillstånd.
Kan vi säga att vi har tagit vara på detta i Sveriges kristenhet? Här får vi alla rannsaka oss.
Det är ett stort ansvar att inte ge vägledning i den undervisning som är förknippad med de tecken som Bibeln gett för den sista tiden och inför Jesu andra tillkommelse.
Jesu andra tillkommelse omtalas 318 ggr i Nya testamentet. Det är det ämne, som statistiskt sett är kanske det mest förekommande i Nya Testamentet
Med tanke på detta så får varje församling rannsaka sig, om den i förhållandet till hur ofta denna sanning finns omskriven, pröva sig hur den förvaltat detta i förkunnelsen.
Domprosten G. A. Danell belyser träffande vikten av väntan på Jesu återkomst sin predikosamling ”Hör Herrens ord”. Vi citerar:
”Väntan på Kristi återkomst är det som håller de kristna vakande, tanken på detta väcker upp sovande och tröga kristna. Den kyrka och den kristna människa som inte längre väntar på Kristi återkomst, som inte lever med tanke på detta livets korthet och dödens närhet och evighetens allvar, håller sig inte vaken.
En kristendom utan väntan är en sekulariserad, en förvärldsligad kristendom.
Vad som framför allt annat behövs för oss alla i dagens andliga läge är just detta: Vakna! Vaka! Vänta!”

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com