I Europas ruttna hjärta straffas rättfärdigheten - Holger Nilsson    


Publicerad december 2003

 

I artikeln Europas ruttna hjärta ger vi exempel på vad som kan hända inom EU om man kritiserar denna union. Bernard Connolly är inte det enda exemplet på detta. Många kommer säkert ihåg Paul van Buitenen. Han var den revisor som avslöjade stora oegentligheter och bedrägeri i EU-kommissionen. Det ledde till en sådan press på kommissionen att den tvingades att avgå.
 

Van Buitenen skrev en uppmärksammad bok om detta, den finns även på svenska.
Van Buitenen gjorde ingenting annat än att han skötte sitt arbete som revisor. Belöningen för att han skötte sitt arbete noggrant, den blev att han blev av med sitt arbete!


Detta är otroligt i andra sammanhang, men i EU verkar detta var helt normalt. Först blev van Buitenen avstängd från sitt jobb, med halv lön. Enligt den brittiska tidningen The Independent, har nu kommissionen hämnats genom att man har gett van Buitenen ett nytt arbete. Det skulle enligt tidningen vara som mindre kvalificerad byggnadsinspektör. 
Arbetet skulle göra att han t ex fick rätt att bestämma om mattreperationer och om kommissionen har råd att skaffa nya lampskärmar!
Denna högt kvalificerade revisor fick alltså detta mindre kvalificerad arbete. Det var tacken för att han skötte sitt arbete så bra.
Rättfärdighet straffas tydligen i EU, men orättfärdighet upphöjs, se nästa sida. Där kan vi se hur de som för närvarande står i ledningen på två av EU:s absolut främsta poster, har varit åtalade för brott! Det tycks vara som en enda lång följetong av orättfärdighet och laglöshet inom Europaunionen.


Kommission som fick avgå, och de som avslöjar oegentligheter och   kritiserar det som sker, får sparken!
Men det verkar inte vara slut med det som ligger bakom, detta tycks fortsätta oavbrutet, det kan vi se av en artikel i Aftonbladet. De som under detta halvår gått in i de främsta positionerna har varit åtalade för brott. Dessa skall alltså stå i spetsen som ledare för EU. Vad blir slutet på denna laglöshet?

 

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com