Antisemitismen ökar - tacka media för det - Holger Nilsson


Publicerad december 2003

I höst har vi fått flera rapporter om att antisemitismen har ökat i Sverige. Anders Carlberg skriver så här i Svenska Dagbladet 27 oktober:
”Verkligheten för Sveriges judar har förändrats. Elever med judiskt påbrå vågar inte berätta för sina skolkamrater att de är judar, utan sjukskriver sig hellre än begär ledigt för judiska helgdagar.
Judar som bär synliga Davidsstjärnor riskerar att trakasseras på bussar och spårvagnar. Lärare i en del skolor vågar inte undervisa om Förintelsen eller om judendom av rädsla efter hot från elever.”
 

Det är en skrämmande bild som målas upp av Sverige idag. Säpo rapporterar om ett ökat antalet antisemitiska brott och säger samtidigt att mörkertalet är stort.
Vi upplever nu den värsta anti-semitismen sedan det andra världskriget. Nu är det hög tid att göra något innan detta blommar ut än mer.
Hur har det kunnat bli så här?
Ja, massmedia bär nog en hel del av skulden för detta. Sverige är ökänt för sin massmedialt propalestinska hållning och detta slår igenom i rapporteringen från konflikten mellan israeler och palestinier.
Välvilligt kablas det ut TV-bilder från palestinska sjukhus med sårade palestinier. Palestinierna är snabba att dra in kameramän på sjukhusen för de vet att detta väcker sympati för palestinierna hos folk när dessa bilder visas. Detta är ett osmakligt sätt att få opinionen att svänga till deras fördel.
När såg man bilder från ett israeliskt sjukhus? Eller vad skulle folk uppleva om man sände bilder på olika kroppsdelar av alla de civila israeler som sprängts i småbitar vid självmordsattacker?
Nu är det dags att massmedia tar sitt ansvar och ser till att inte bilden blir än värre - det är illa nog.

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com