Israel är målet för attackerna - Holger Nilsson                                                                       


Publicerad december 2002

 

Den 28 november utsattes israeler för två attacker. Den ena attacken var mot ett israeliskt hotell i Mombasa som sprängdes i luften. Den andra var mot ett israeliskt plan som besköts med missiler, men missilerna missade planet med en-två meter.


Detta är återigen ett utryck för att det är Israel och dess folk som är målet för attackerna.
Det är inte nog med att Israels civilbefolkning får i sitt eget hemland leva i skräck för självmordsbombare, nu går man inte säker någon stans.
Bengt Norborg, SVT:s korrespondent i Israel, kommenterade på kvällen så här: ”Ingen israel kan längre känna sig säker någonstans.” Det tycks aldrig sluta! Förföljandet av det judiska folket.
Vilket folk har århundrade efter århundrade blivit förföljt? Svar: judarna.
Nu fortsätter historien, har vi inget lärt av historien? Har vi inget lärt av Guds ord, när det gäller att  det gäller att stödja detta folk?


Har vi förstått Jesu undervisning i Matt. 25:31-46? Texten handlar om Människosonens dom. Där kan vi läsa om hur Jesus säger: ”Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.” Matt.25:40.
Jesus var jude. Hans bröder var det judiska folket. I sin ursprungsbetydelse kan man se hur alltså detta som Jesus säger, syftar till judarna.
Hur är vårt förhållande till judarna?
Även om vi inte har personliga relationer till några judar, så är nog kanske de flesta genom sina ord med och antingen stöder eller fördömer detta folk. Det är många som verbalt attackerat Israel och därmed dess folk
Av Jesu undervisning ser vi att vårt förhållande till hans bröder har en viktig betydelse på räkenskapens dag
Detta bör vi betänka och inte minst alla som i ständiga uttalanden attacker Israel och därmed det judiska folket.

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com