Den nya hotbilden mot det judiska folket - Holger Nilsson                             


Publicerad juni 2002

 

 

Bara drygt ett halvt sekel sedan ca 6 millioner judar dödades, så är judarna åter utsatta för nya fruktansvärda angrepp. Detta sker inte bara i Israel utan i många andra länder.
I Europa har synagogor åter satts i brand. Attacker mot judar har bara i år blivit allt vanligare i olika länder.
I Köpenhamn sattes i april upp affischer där det uppmanades till mord på judar. Även det präktiga Sverige har smittas ner av dessa antisemitiska stämningar. Propalestinska demonstranter skrek ut: ”döda judarna” och ”Israel skall förintas”, den 8 april i Stockholm.
De judiska föreningarna i Stockholm, Göteborg och Malmö har alla utsatts för hot. Bland judarna i Sverige finns nu en rädsla.


En ny våg av antisemitism sveper nu fram även i Sverige. För detta kan delvis svensk massmedia ställas till ansvar för, genom sin ständigt vinklade bild till förmån för palestinierna och där judarna blir syndabockar i konflikten.
USA har fått fullmakt i sin kamp mot den terrorism som man under en dag utsattes för. Israel utsätts praktiskt taget varje dag för olika former av attacker, men det verkar som man bara skall sitta med armarna i kors som svar på detta!
Mest ynkligt blir det när organisationer som SKR, Lutherhjälpen och Diakonia tillhör de som går längst och ropar på handelsbojkott mot Israel, för att straffa judarna ännu mer.
Protestera mot dessa organisationer. Lyssnar de inte, bryt samarbetet!
Hetsjakten på judarna är i full gång, ställningstaganden tas nu vilket visar på vad som finns i hjärtat.
Det finns dock de som inte löper efter det som är ”korrekt” för dagen utan inser vad som håller på att ske då nu hatet mot judarna är på väg att blossa upp.


Israelmanifestationer har ordnats på flera platser för att visa solidaritet med judarnas utsatta situation. Det är dags att fler träder fram nu och ordnar med sådana manifestationer!

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com