Explosionsrisk i Mellanöstern - Holger Nilsson


Publicerad mars 2002

 

 

Det har under vintern varit en allt större upptrappning av strider och terrorattentat mellan Israel och palestinierna. Läget är nu mycket inflammerat.
Inte sedan 1982 har Israel varit inbegripna i så blodiga strider som man nu är. Frågan är om den stubintråd som nu är tänd kan släckas eller om den kommer att utlösa ett explosivt krig?
Att denna utveckling är mycket allvarlig beror på att det även finns flera aggressiva arabstater som också kan tänkas gå in i ett överfall på Israel om utvecklingen trappas upp ytterligare.
Irak är alltid en hotfylld och hatfylld bild för Israel. Även mellan Iran och Israel har det utvecklats en allt större spänning.
Förra året förespråkade ayatolla Khamenei två gånger att Israel skulle utsättas för ett kärnvapenangrepp. Israels ÖB Shaul Mofaz sa i februari att Irans kärnvapenprogram är det största molnet på Israels himmel och en överhängande fara för hela Mellanöstern.  Nu är frågan om dessa kärnvapen kommer att slås ur händerna på Iran innan man hinner använda dem. Det kan bli så att Israel tar på sig den uppgiften.


Med det kärnvapenhot som finns i detta område så är riskerna för ett förödande krig stort. Ett krig som kan beröra betydligt större områden än Mellanöstern och kommer att påverka världen i övrigt.
Då vi läser Bibeln kan vi se att i den sista tiden kommer detta område att bli centrum för förödande krig. Vi kan också i det profetiska ordet skönja att en falsk fredsuppgörelse kommer till stånd. I  vilken ordning som detta kommer att ske i förhållande till krigen som kommer att utspelas, det kan vara svårare att fastställa. 
En sak är dock säker, profetiorna kommer att gå i uppfyllelse antingen vi tror på dem eller ej, antingen vi tycker om det  eller  ej. Israel och händelserna kring detta land utgör det största tidstecknet på att Jesus kommer snart. 
Höj  därför  den  andliga beredskapen!

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com