Hatet och hotet mot Israel ökar - Holger Nilsson                                                                       


Publicerad juni 2004

 

Israel och det judiska folket upplever sig alltmer utsatt för både hot och hat. Antisemitismen breder ut sig, vi ser det i Sverige och i andra länder.
Det är dags att ta hotbilden på allvar. I de muslimska länderna kring Israel finns uttalade hot, värda att ta på allvar. Det militära hotet med nya utvecklade vapen, är inte bara vapenskrammel.
I höst så visade Iran upp sin nya ballistiska robot Shahab 3 vid en militärparad. Vem dessa robotar är avsedda för, det blev också uppenbarat vi denna parad.


Enligt en TT-AFP artikel i Svenska Dagbladet den 22 september förra året, så kommenterades uppvisningen av roboten i högtalare att den har en räckvidd på 170 mil och tillägget ljöd så här: ”kan träffa fiendens hjärta.”
Helt klart syftar detta till att det är Israel som är målet. Ett annat slagord, som gör detta helt klart, löd: ”Israel måste utplånas från kartan.”
Denna robot har skapat oro i Israel. Den blir inte mindre med tanke på att det påstås i samma artikel att Iran har satt igång ett kärnenergiprogram som täckmantel för utveckling av kärnvapen. Bäva månde världen och inte minst Israel!
Att utplåna Israel från kartan är inte bara Irans mål, dessa ord kan sammanfatta den inställning som PLO också har och som fortfarande finns kvar i deras stadgar.
Dessa signaler borde öppna ögonen för såväl journalister som folk i allmänhet över vilken utsatt situation Israel befinner sig i.


Det är inte Israel som är hotet, det är Israel som är hotat. Detta vittnar historien om. Vem låg bakom krigen 1948, 1956, 1967 1973, som Israel fick utkämpa? Svar: arabländerna.
Israel har fått kämpa för sin existens under hela tiden sedan sin självständighet. Detta är den historiska bilden som sällan ges som bakgrundsbild i media. Istället målas Israel ut som den attackerar.
Israel attackeras, det är skillnaden.
Vem sa Ja till freden i Camp David sommaren 2000? Svar: Israel. Vem sa Nej till freden? Svar: Arafat. Tänk på detta när vi nu ser blodet flyta i denna konflikt.

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com