Bibeln är exakt i beskrivningen av vår tid - Berndt Isaksson


 

      

        Berndt Isaksson

Jesus räknar upp en lång rad tidstecken som skall föregå hans tillkommelse. Dessa profetior är tillförlitliga och kommer att få en 100 procentig uppfyllelse.

Vi är ganska många som i lokalpressen skrivit insändare om detta med tidstecken. Reaktionerna har varierat bland folk jag mött och pratat med. En del menar att man inte ska tala om dessa saker, att det bara skrämmer folk, att det ändå är så osäkert osv.

Men då måste vi ju fråga varför Jesus och skriften ger oss dessa detaljerade tidstecken och uppmanar oss att vara vaksamma på dem? Jo, Jesus vill att vi skall veta när hans tillkommelse står för dörren.

Jesus säger i Matt. 24:33 "När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han (Människosonen) är nära och står för dörren."

Alltså syftet med de tidstecken Bibeln ger oss inför Jesu tillkommelse är att vi ska veta när tiden är inne för hans tillkommelse. Och så säger han i samma andetag, "om den dagen och den stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern." Matt. 24:36.

Alltså skall vi veta när tiden är inne, men vi kan inte få reda på den exakta dagen och stunden så att vi kan skriva in den i almanackan. Personligen är jag helt övertygad att vi lever i den generation då Jesu ska komma tillbaka.

När han kommer så är det till frälsning för dem som tror på honom och till dom för dem som inte tagit emot honom som sin personlige Frälsare (Heb. 9:28, 2 Tess 1:7-10).

I samma ögonblick uppryckandet av de kristna sker, är nådens tid förbi. Nu är frälsningens dag, men en dag blir det för sent.

Metodistpastor
Berndt Isaksson

 

Klicka här för utskrift Skriv ut!

 


© www.flammor.com